Óriási fogás: kapitális ponty volt a balatoni rapsicoknál

A kánikulai hetekben csökken a halak étvágya, ennek ellenére nem lett kevesebb a szabálytalankodó horgász a nyár utolsó hónapjában sem. Bár a nagy többség betartja a szabályokat, ezúttal is akadtak olyanok, akik másképpen értelmezték a balatoni horgászrendet és a törvényi szabályozást.
Tíz olyan horgászt ellenőriztek társaságunk halőrei, akik állami jegy, azaz engedély nélkül ültek le a vízpartra hódolni szenvedélyüknek – tájékoztatott a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. – Mindig akadnak olyanok, akik bár állami jeggyel rendelkeznek, nem váltanak területi jegyet. Augusztusban ketten buktak le így, s négyen próbálták meg három bottal optimalizálni fogási esélyeiket, sőt olyan is akadt aki négy felcsalizott botot lógatott be egyszerre. A fogási napló vezetése, illetve annak mellőzése három horgászra hozott bajt.
Óriási fogás: kapitális ponty volt a balatoni rapsicoknál
Egy kétfős társaság azzal halmozta a szabálytalanságokat, a hogy élve szállították nagyméretű zsákmányaikat, köztük egy, a balatoni horgászrendben felső méretkorláttal védett (70 cm), 74 centis pontyot. – Nem nehéz kitalálni, milyen sors várt volna az elejtett túlméretes halra – közölte a társaság. – A halőrök szemfülességének köszönhetően a hat pontyból ötöt sikerült élve visszaengedni a Balatonba. Ebben a hónap is előkerült egy 80 méter hosszúságú eresztőháló, amelyet a halőrök járőrözés közben találtak meg, az iszapba süllyedve.

Post Author: Kapitális pontyok

Óriási fogás: kapitális ponty volt a balatoni rapsicoknál | Kapitális Pontyok