Kapitális ponty rekord a Balatonban!

Szerda délelőtt egy 30,10 kg-os pikkelyes pontyot sikerült bölcsőbe fektetnie egy horgásznak – számolt be a hírről a Balatoni Hal Facebook.

Igaz, a posztban azt írják, ezzel rekord dőlt meg, de ezt a kommentekben többen cáfolják, hiszen két éve már kifogtak egy 31,3 kilós pontyot is a Balatonból.  De abban egyetértenek, hogy idén ez a legnagyobb pontyfogás.

Hoffer Dávid kedden érkezett társaival a középső medence északi partjára horgászni. Dávid a tábortól 280 méterre találta meg az általa jónak vélt helyet, ahol egy kisebb púp helyezkedett el. A jobbos botját dupla 24 milliméteres bojlival csalizta fel, amit az említett területre be is húzott még az érkezés napján – írják a beszámolóban.

A reggeli órákban ejtős kapásra lett figyelmes. Gyorsan csónakba pattant, és már hasított is a hal felé, hogy megkezdje a fárasztást. A küzdelem több mint 40 percig tartott, a kapitális példány nem akarta magát könnyen megadni. Összesen háromszor sikerült felimádkozni a vízfelszínre, az utolsónál sikerült is megmeríteni.

Forrás: https://index.hu/belfold/2018/10/31/kifogtak_az_idei_ev_legnagyobb_pontyat_a_balatonbol/

Post Author: Kapitális pontyok

Kapitális ponty rekord a Balatonban! | Kapitális Pontyok